Beste ouder 

 

Hieronder enkele mededelingen die belangrijk zijn voor de leerlingen van de derde graad (5e en 6e leerjaar). 

Afwezigheden

Achteraan in de agenda van de leerling zitten 4 afwezigheidsbriefjes. Is jullie zoon of dochter afwezig voor een periode van 3 dagen of minder, dan kunnen jullie deze briefjes gebruiken.
Zijn de 4 afwezigheidsbriefjes gebruikt, dan moet een eventuele volgende afwezigheid gestaafd worden met een doktersbriefje.
Bij een ziekteperiode van meer dan 3 dagen is het verplicht om een doktersbriefje mee te brengen. 

BINGEL 

Sommige leerlingen werken zeer goed op BINGEL. Anderen zullen een tandje moeten bijsteken.
Bingeltaken moeten zeker gemaakt worden. Dit is digitaal huiswerk. Meestal zijn deze oefeningen kort, maar heel belangrijk om zaken in te oefenen of toetsen voor te bereiden.
Als leerkracht hebben we het liefst dat er dagelijks op BINGEL gewerkt wordt. We begrijpen dat leerlingen soms minder tijd hebben door hobby’s. Daarom zetten we een aantal bingeltaken open voor een langere periode. Hier moet de leerling wel opletten dat uitstel geen afstel wordt.
Mislukt een oefening op BINGEL, dan kan een leerling steeds vragen om deze oefening opnieuw open te zetten. Wil een leerling meer oefeningen maken, dan kan dit altijd op het EILAND. Normaal weet iedereen hoe het werkt.
We proberen ook 1 keer per maand de leerlingen tijdens de les ICT te laten oefenen op BINGEL. 

Toets na BLOK 1 (wiskunde) 

Zowel in 5 als in 6 is BLOK 1 van wiskunde af. Samen gaan we met de leerlingen hun toets voorbereiden, maar er zal thuis ook gewerkt moeten worden aan de herhalingsoefeningen.
De leerlingen kunnen ongeveer een week werken aan de herhalingsoefeningen. In hun agenda vind je wanneer de toets gepland is. 

Voor beide leerjaren bevinden zich de herhalingsoefeningen van BLOK 1 in het werkschrift A van pagina 33 tot en met pagina 40. 
Pagina 41 en 42 zijn uitbreidingsoefeningen die gemaakt mogen worden. Dit zijn iets moeilijkere oefeningen. 

Ondervinden leerlingen thuis problemen bij het oplossen van oefeningen, dan vragen ze best de dag nadien uitleg in de klas. De dag van de toets worden geen vragen meer beantwoord.  

Nog vragen

Hebben jullie nog vragen of ondervinden jullie problemen wat betreft één van deze mededelingen, dan mogen jullie ons steeds contacteren. We proberen jullie dan zo snel mogelijk verder te helpen. 

 

Vriendelijke groeten 

 

Juf Joke 

Juf Valerie 

Meester Francis 

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.