Beste ouder

Op de eerste plaats willen we jullie het beste wensen voor 2021 en hopen dat we weer vlug in een normaal leven zullen terechtkomen. Mondmaskers weg en knuffelen waar het mag, dat lijkt toch een geweldig vooruitzicht!

Op de tweede plaats willen we zeggen dat we er weer goed zijn ingevlogen. De rustperiode van de kerstvakantie is voorbij. 

Volgende week volgt er al een toets van wiskunde van blok 4. Twee dagen besteden we tijd in de klas om herhalingsoefeningen te maken. De overige oefeningen moeten thuis verder afgemaakt worden.

We willen dat alle leerlingen alle herhalingsoefeningen van blok 4, vanaf pagina 74 tot en met pagina 81, ingevuld hebben en dat ten laatste op dinsdag 12 januari. Dit is de dag dat de eerste toetsen van blok 4 zullen afgenomen worden. (zie agenda). Tot en met maandag 11 januari kunnen de leerlingen elke dag uitleg vragen over oefeningen die ze niet begrijpen.

De verrijkingsoefeningen (lees moeilijkere oefeningen) van pagina 82 tot en met pagina 84 moeten niet door iedereen gemaakt worden. Jullie zoon of dochter weet zelf of ze al dan niet deze oefeningen moeten maken. Iedereen mag deze oefeningen proberen te maken, maar het is dus zeker geen must voor iedereen. Twijfel je of jullie zoon of dochter bij de ‘moeters’ of de ‘mogers’ is, dan mag je altijd contact opnemen met juf Valerie of meester Francis.

De hulpmiddelen om deze toets tot een goed einde te brengen zijn de volgende:

  • De rekenwijzer
  • Bingel met extra oefeningen en instructiefilmpjes
  • Een kladschrift, kladbladen of geplastificeerde hulpbladen
  • Een rekenmachine
  • Een geodriehoek

Elke dag oefenen voor de toets is beter dan alles laten liggen tot in het weekend. We proberen ook elke dag te kijken of er gewerkt werd, zowel in het werkboek als op BINGEL.

Wij wensen jullie zoon of dochter veel succes met de komende toets van wiskunde!

Vriendelijke groeten

 

Juf Valerie

Meester Francis

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.