Beste ouder

 

Beginnen willen we met je het beste wensen voor 2021! Hopelijk hebben jullie fijne feestdagen gehad en komen we snel terug in een gewoner leven, zonder mondmaskers of afstand van 1,5m. Wij duimen er alvast voor!

Daarnaast willen we zeggen dat we er weer goed zijn ingevlogen. De rustperiode van de kerstvakantie is voorbij.

De komende weken volgen er al een aantal toetsen. In de agenda van je zoon of dochter kan je de planning meevolgen. Voor wiskunde toetsen we blok 4. Twee dagen hebben we tijd gegeven om in de klas herhalingsoefeningen te maken. De overige oefeningen moeten thuis verder afgemaakt worden.

We willen dat alle leerlingen alle herhalingsoefeningen van blok 4, vanaf pagina 73 tot en met pagina 80, ingevuld hebben en dat ten laatste op donderdag 14 januari. Dit is de dag dat de eerste toetsen van blok 4 zullen afgenomen worden (zie agenda). Tot en met woensdag 13 januari kunnen de leerlingen elke dag uitleg vragen over oefeningen die ze niet begrijpen.

De verrijkingsoefeningen (lees moeilijkere oefeningen) van pagina 81 tot en met pagina 82 moeten niet door iedereen gemaakt worden. Jullie zoon of dochter weet zelf of ze al dan niet deze oefeningen moeten maken. Iedereen mag deze oefeningen proberen te maken, maar het is dus zeker geen must voor iedereen. Twijfel je of je zoon of dochter bij de ‘moeters’ of de ‘mogers’ is, dan mag je altijd contact opnemen met juf Joke of juf Valerie.

De hulpmiddelen om deze toets tot een goed einde te brengen zijn de volgende:

  • Rekenboek
  • De rekenwijzer
  • Bingel met extra oefeningen en instructiefilmpjes
  • Een kladschrift, kladbladen of geplastificeerde hulpbladen
  • Een rekenmachine
  • Een geodriehoek

In de lessen besteden we nu extra aandacht aan leren leren. De leerlingen krijgen in de loop van deze week hulpbladen mee voor het leren van wiskunde, Frans, woordenschat en spelling. Deze hulpbladen kan je ook terugvinden in Teams bij leren leren en in bijlage van deze mail. Hoe studeer ik voor wiskunde , Hoe leer ik woordenschat , Hoe leer ik spelling , Franse woordjes leren

Voor iedere toets hebben de leerlingen ook een toetswijzer met eventuele oefeningen. Ook deze kan je terugvinden in teams bij het vak van de toets.

Indien je vragen hebt hierover hebt, neem dan contact op met juf Joke of juf Valerie.

Correctiesleutels van de vakken, kan je ook terugvinden in teams.

Elke dag oefenen voor de toetsen is beter dan alles laten liggen tot in het weekend. We proberen ook elke dag te kijken of er gewerkt werd, zowel in het werkboek als op BINGEL.

 

We hopen dat iedereen goede toetsen zal maken.

 

Vriendelijke groeten

 

Juf Joke en Juf Valerie

 

 

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.