Bibliotheek: rondleiding 1ste leerjaar en jeugdboekenmaand

 1. Deze week komen de leerlingen van het eerste leerjaar op rondleiding. Zij lenen ook boekjes uit, daarvoor hebben ze hun lenerspasje nodig dat ze vorig jaar ontvingen bij de rondleiding van de kleuters. De data en uren voor deze rondleiding ontving je reeds in september. Gelieve deze informatie aan je leerkrachten te bezorgen. Belangrijk: communiceer met de ouders zodat de kinderen hun lenerspasje bijhebben.
 2. De jeugdboekenmaand komt er weer aan, naar jaarlijkse traditie heeft de bib weer fijne auteurs of illustratoren uitgenodigd voor alle leerlingen. Als bijlage vind je een poster voor de auteur per graad, deze kan opgehangen worden in de klas zodat de leerlingen weten welke auteur ze ontmoeten. Ook zit er een biografie bij, zodat de leerkrachten en leerlingen zich een beetje kunnen voorbereiden.
 3. Het nieuwe bibliotheeksysteem is geïnstalleerd. Het loopt goed. Standaardregel in het nieuwe systeem: elke persoon kan slechts eenmaal in de databank zitten. 
  1. Wat wijzigt er met de klasuitlening?
   1. Een kind dat naar een Breese basisschool gaat krijgt een leerlingenabonnement ipv een jeugdabonnement.
   2. We zetten voor februari alle jeugdabonnementen om in een leerlingenabonnement.
   3. Op het einde van het schooljaar, worden de abonnementen van de leerlingen van het zesde leerjaar omgezet naar een jeugd- of jongerenabonnement.  
   4. Bij de klasuitlening gebruiken ze hun lenerspas en niet hun kidsID.
   5. Leerkrachten geven bij het binnenkomen een lijstje met de afwezige leerlingen zodat we de materialen van deze leerlingen kunnen verlengen.
   6. Belangrijk: leerlingen moeten hun lenerspasje bijhebben.
  2. Wat wijzigt voor leerkrachten?
   1. Het plusabonnement bestaat niet meer.
   2. Een leerkracht heeft een volwassenen abonnement en kan dit indien gewenst omzetten naar een leerkrachtenabonnement. Voorwaarden:
    1. Lidgeld: 5 euro
    2. Maximum aantal uit te lenen materialen : 40 stuks
    3. Uitleentermijn : 56 dagen
    4. Geen verlenging mogelijk.
   3. Belangrijk: leerkrachten die dit wensen moeten dit persoonlijk laten aanpassen tijdens de gewone openingsuren. We hebben hiervoor de lerarenkaart en eID nodig. Dat kan niet tijdens de klasuitlening.
 4. De klasuitleningen starten in februari opnieuw. 

Deze website gebruikt cookies. Door deze site verder te gebruiken, aanvaard je ons gebruik van cookies.