Elk jaar krijgen de leerlingen van het eerste leerjaar een rondleiding in de bibliotheek van Bree. Dat kon dit jaar, omwille van Corona, niet ter plaatse doorgaan. Een medewerkster van de bibliotheek heeft dit op een leuke, boeiende en veilige manier in de klas gebracht.

Elke leerling kreeg een tasje om de boekjes van de bibliotheek in te stoppen, zo blijven ze steeds netjes. Op het tasje staat de naam van je kind.

De leerlingen die nog geen bibliotheekpasje hadden, hebben dit ook gekregen.

De leerlingen kregen ook één leesboekje van de bibliotheek mee naar huis. Daarin mogen ze vrijblijvend lezen. In dit boekje staan al letters die we nog niet geleerd hebben. Je mag dus helpen, stukjes voorlezen, samen lezen … Dit boekje wordt op school gewisseld, je moet het dus niet naar de bibliotheek brengen. We verwachten dit boekje, als het gelezen is, in dezelfde staat terug.

Het technisch lezen oefen je voorlopig best in de boekjes van de school, daar staan enkel de letters in die we tot nu toe geleerd hebben. Je geeft de leesopdrachten en het leesboekje van de school best voorrang.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.