Mondmasker voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zijn voortaan verplicht een mondmasker te dragen in de hele school en op de speelplaats. De overheid verplicht dat zo gauw een leerling of een leerkracht uit die klassen in quarantaine of in isolatie gaat. Dat is in onze school al het geval, ook al zijn er bij de leerlingen en de leerkrachten zelf nog geen besmettingen gemeld. Het gaat over besmettingen in hun gezin.

We vragen daarom dat jullie zorgen voor herbruikbare mondmaskers voor je kind, die je na 1 dag dragen uitwast op hoge temperatuur. Wegwerpmaskers zijn ook toegelaten, maar vanuit milieu-oogpunt minder aangewezen.

Leerlingen lagere school eten in hun klasbubbel (of in de kinderopvang)

Uit voorzorg houden we op school leerlingen van de lagere school binnen voortaan zoveel mogelijk in de eigen klasbubbel. Daarom zullen de kinderen die op school blijven eten vanaf morgen elk in de eigen klas de boterhammen opeten. Buiten mogen kinderen wel nog samen spelen. In onze school gebeurt dat in 4 groepen: kleuters, 1ste graad, 2de graad en 3de graad. In elke graad is er volgens beurtrol een leerling van het 6de leerjaar mee verantwoordelijk voor het spelmateriaal.

De kinderen die naar huis of in de kinderopvang eten kunnen dat verder blijven doen.

 

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.