Op school worden we voor het eerst geconfronteerd met een besmetting. We hebben daarover onmiddellijk contact genomen met het VCLB. Op dit ogenblik zijn er volgens de schoolarts geen bijkomende maatregelen op school nodig. We blijven verder in nauw contact met het VCLB. Op het ogenlik dat de schoolarts bijkomende maatregelen zou adviseren, zullen we die maatregelen onmiddellijk treffen en de ouders daarover inlichten.

Los van het voorgaande wordt er een bijkomende maatregel van kracht in de lagere school. De overheid vraagt dat kinderen voortaan een vaste plek krijgen in de klas. Zo kan bij een mogelijke besmetting makkelijk worden nagegaan wie naast het besmette kind in de klas zat (hoogrisico-contacten). In onze school zaten de kinderen in de meeste situaties al op een vaste plek. We trekken dat vanaf vandaag nog verder door en zullen ervoor zorgen dat kinderen in   de klas, in een gesplitste klas en in een groepje steeds langs dezelfde kinderen zitten.

Sinds maandag dragen de kinderen van het het vijfde en zesde leerjaar al een mondmasker in de klas en op de speelplaats. Daarover stuurden we eerder al een bericht.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.