meisje boek lezen

Beste ouder

Het lijkt of het nog maar net kerstvakantie was en hier is alweer de volgend vakantie. We hebben weer heel wat nieuwe dingen geleerd en zijn toe aan een welverdiende vakantie. Toch vraag ik de leerlingen om de school en het leren niet helemaal aan de kant te schuiven tijdens de vakantie.

Voor Frans krijgen ze een werkje mee, dat betrekking heeft op de laatste 3 unités die we doorgemaakt hebben. Dit zijn amper 6 bladzijden met heel wat tekeningen. Het invullen van de werkbladen lukt het best wanneer de leerlingen hun leerboek van Frans gebruiken bij het oplossen van de oefeningen.

Op het eiland van BINGEL kunnen ze ook nog extra oefeningen maken. Natuurlijk mogen het ook andere oefeningen zijn dan Frans.

Ook kregen de leerlingen een leesboek mee naar huis. De vakantie is een mooie tijd om te lezen met een boekje in  een hoekje. Lezen is goed voor elke leerling. Door veel te lezen wordt het stellen en spellen beter.

Misschien jammer dat de sneeuw een week te vroeg is gekomen, want anders hadden ze heel wat sneeuwpret kunnen beleven tijdens de vakantie. Voor sommigen was het juist leuk dat er nu sneeuw lag, zo kon de meester niet ontsnappen aan verdwaalde sneeuwballen.

Vriendelijke groeten

Meester Francis

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.