De parochie vraagt ons om dit bericht naar de ouders met kinderen in het eerste leerjaar

Beste ouders

U heeft misschien al een tijdje uitgekeken naar deze uitnodiging want uw zoon of dochter zit in de speelleerklas of in het eerste leerjaar. Als u erover denkt om de Eerste Communie te vieren in 2021, is deze mail of uitnodiging zeker voor u bestemd.  

Want via deze weg kan u uw kind inschrijven voor de Eerste Communie in 2021. 

Andere jaren nodigden wij alle ouders uit voor een thema- en infoavond. Die avond gaven wij uitleg over de Eerste Communie en kregen de ouders de documenten die nodig waren voor de inschrijving mee naar huis. Door het besmettingsgevaar door het Covid-19 virus is het niet mogelijk om met veel volk samen te komen. Daarom willen wij de inschrijving dit jaar volledig digitaal laten verlopen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat u mij niet mag telefoneren of mailen, of langskomen. Neen, ik zou het heel fijn vinden als dat zou gebeuren.

Een thematisch-, verdiepend moment vinden wij natuurlijk ook heel belangrijk. Want u moet toch weten waarover de Eerste Communie gaat. Hiervoor wordt u later uitgenodigd. U kan hier dan vrijblijvend naartoe komen. Natuurlijk bent u ook heel hartelijk welkom in de misvieringen. Iedere tweede zondag van de maand is er een leuke viering voor gezinnen in de kerk van Bree. U krijgt hier zelfs een uitnodiging voor via de school. Misschien kunnen u en uw kinderen zich alvast via deze weg meer gaan thuisvoelen in de kerk.

Om in te schrijven vindt zou u twee documenten moeten invullen:

Het is belangrijk dat u als ouder beide documenten ondertekent. Als u de documenten afdrukt en invult kan u ze bij mij deponeren in de brievenbus. Om geen vergissingen te krijgen schrijft u dan best dit adres op de enveloppe: Eerste Communie – Naam van uw kind –  Grauwe Torenwal 9. (Let op …. niet in de rij brievenbussen tegen het muurtje van de dekenij. Dat is 9b. Mijn bureel ligt in het gebouw met de donkerrode ijzeren deuren. Mijn naam staat boven de brievenbus. De groep Covida verblijft ook in dit gebouw.)

Maar u mag de documenten ook inscannen en ze mij via email bezorgen. Ik zal altijd een seintje geven als ik ze ontvangen heb.

Uit ervaring weet ik dat sommige mailadressen moeilijk af te lezen zijn. Als u mij gewoon een mailtje stuurt met de mededeling dat u uw kind inschrijft voor de eerste communie, samen met de naam van uw kind en de school, dan heb ik alvast zeker het juiste mail adres en kan u uw documenten rustig invullen en mij later bezorgen. Ik zou dat erg op prijs stellen.  

U kan inschrijven tot 23 oktober.

Ik wens u heel veel succes met het invullen van de documenten en hoop dat ik heel binnenkort iets van u hoor.

 

Hartelijke groeten

Lisette Magchiels

 

Lisette Magchiels

Parochie-assistente

Pastorale Eenheid Emmaüs Bree

0499 12 49 38

magchiels.l@telenet.be

Grauwe Torenwal 9

3960 Bree

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.