Na de leuke exploratietocht in het joekelbos beleefden we nog twee drukke herfstweken in de klas. Er werd enthousiast geteld, verzameld, gewogen en gesorteerd met maïs, eikels, kastanjes en noten. Uiteindelijk hadden we van de paardenkastanjes de meeste want de okkernoten werden in een mum van tijd gekraakt door handige kleuters. Maïs van de kolven afdoen en zonnepitten losmaken was een moeilijker karwei maar de aanhouders wonnen en oefenden meteen hun fijnmotorische vaardigheden. En natuurlijk kon popcorn maken en opeten niet ontbreken.

Spinnen zoeken was niet zo gemakkelijk, gelukkig hadden sommige kinderen thuis enkele exemplaren gevonden en meegebracht. Voor de nieuwsgierigen zochten we hun namen op. We weten nu dat we te maken hadden met een kogelspin en een trilspin, dat ze acht poten en acht ogen hebben. Toen ze uit de bak ontsnapten was het toch wel even griezelen en bibberen voor enkele kleuters.

In het donker hoekje roerden we in heksensoepjes met allerlei vreemde ingrediënten, van spinnen, eikels,  groene snottebellen, konijnenkeutels en allerlei zelfbedachte “lekkernijen”. Aan fantasie geen gebrek. Gelukkig was onze soep smakelijker want ze werd gemaakt van de pompoenen van Amélie en Mathijs. In het fotoboek kan je onze belevingen zien.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.