This content has been archived. It may no longer be relevant

Herfstwandeling kleuters

Dat we met onze kleuters op herfstwandeling zouden gaan stond vast, maar welk park of natuurgebied zou het worden? Terug naar het Itterdal, of het bosje op de Gerkenberg? Na wat brainstormen en ‘reclame’ van juf Marjanka en juf Kim voor ‘hun’ bos besloten we het erop te wagen en naar het Joekelbos in Opglabbeek te gaan. Dit bleek een heel goede keuze te zijn, een schot in de roos! Onze kleuters verveelden zich geen moment in dit leuk ingerichte speelbos met  avontuurlijke klim- en klauterelementen. Onze buitenklas mag er zijn maar in dit bos staat een heus houten amfitheater, waar je in open lucht les kan volgen.

Het was opletten geblazen om de voetsporen van de negen, uit hout gesneden dieren, die goed verstopt zaten langs de route, niet voorbij te lopen.

Als kers op de taart kunnen kinderen met de waterpomp spelen op de zandduin midden in het speelbos. Zand in combinatie met water, welk kind droomt hier niet van? Gelukkig waren we erop voorzien met onze speelkleren aan en kwam de zon juist op tijd tevoorschijn om onze ‘zandmannetjes’ te laten drogen.

De superleuke dag ging voorbij, moe van het vele klimmen, klauteren en rennen in de natuur. Met een rode blos op de wangen, een vuile snoet en dito kleren reden we terug naar school.

Bekijk hier de foto’s van de herfstwandeling.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.