Beste ouder  

 

Informatie over de toetsen van wiskunde:   

In bijlage de oplossingsbladen van BLOK van wiskunde.Reken Maar Blok 2 – Herhalingsoefeningen – Correctiesleutel

De herhalingsoefeningen van BLOK van wiskunde hebben we voor een deel in de klas gemaakt, we zullen in de klas nog oefenen en indien nodig extra uitleg gevenHet de bedoeling dat de herhalingsoefeningen verder thuis gemaakt worden.  

Het is echter niet de bedoeling dat de leerlingen de oplossingen onmiddellijk in handen krijgen.  
De leuze is nog steeds, eerst proberen en hetgeen we niet begrijpen wordt de volgende schooldag gevraagd. Hetzelfde wat betreft een fout die de leerling in de oefeningen heeft gemaakt. 
Je mag je kind helpen, maar liever doen we dit zelf. Soms kunnen verschillende manieren van uitleggen meer verwarring scheppen wanneer een kind het niet begrijpt. 
Hopelijk lukt het jullie kind om de meeste oefeningen op te lossen en lukt het ook om een mooi resultaat neer te zetten op de toets.  

De toetsen staan genoteerd in de agenda. We hebben de leerlingen aangeleerd om te plannen via de agenda. We merken nog steeds dat er leerlingen zijn die niet of weinig noteren wat ze doen. Het plannen is een belangrijke vaardigheid voor het secundair onderwijs, stimuleer hen om samen met jullie na te denken wanneer ze iets zullen doen en daarna ook te noteren en te scoren hoever ze geraakt zijn.  

Alvast bedankt, 

Vele groeten 

 

Juf Valerie en Juf Joke  

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.