Beste ouder

Het eerste trimester van dit schooljaar is omgevlogen, we zijn zelfs nog even van klas verhuisd en de leerlingen hebben daarbij echt hun beste beentje voorgezet. Het was erg fijn om jullie te zien tijdens de oudercontacten en dat iedereen zo stipt aanwezig was. Jullie dachten allemaal op een positieve manier mee over het vervolg van het zesde leerjaar voor je kind.

Het was de voorbije maanden zeker niet altijd gemakkelijk: corona, verhuizen, …. We hebben er samen iets moois van gemaakt.

Nu, de kerstvakantie, een tijd voor ontspanning en rust.

We hebben wel gevraagd aan de kinderen om hun boekentas geen twee weken in de gang te laten staan.

Ze kregen een huiswerk voor Frans inoefening_unite_26, een boekje ‘Oorlogswinter’ fragment Oorlogswinter Jan Terlouw met bijhorende opdrachten WOII opdrachten bij Fragment Oorlogswinter Jan Terlouw, de inleverdata staan in hun agenda. Daarnaast kregen de leerlingen die wilden herhalingsoefeningen voor wiskunde en taal op papier mee naar huis. Cijferen herhaling na blok 3, M en MR herhaling na blok 3.hoofdrekenen herhaling na blok 3, Taal herhaling thema 3Deze laatste oefeningen zijn vrijblijvend en ik voeg ze ook digitaal toe aan deze mededeling. Je kan ze samen met de correctiesleutels Hoofdrekenen herhaling na blok 3 – correctiesleutel Cijferen herhaling na blok 3 – correctiesleutel , M en MR herhaling na blok 3 – correctiesleutel Taal herhaling thema 3 – correctiesleutelook terugvinden in Teams via deze link. Teams 6de leerjaar – Algemeen

We hopen dat de leerlingen toch verschillende malen per week oefenen voor Frans. Dat kan dus via de meegegeven werkblaadjes, door te lezen in het leerboek en oefeningen te maken op BINGEL. Voor Frans zal ik een aantal oefeningen open zetten op BINGEL. Het maken van die oefeningen is geen verplichting, maar toch een aanrader. We zijn nu klaar met unité 26, dus de vorige unités kunnen geoefend worden.

Voor de andere vakken op het EILAND van BINGEL mag er natuurlijk ook geoefend worden. Voor REKEN MAAR zijn dat blok 1 tot en met blok 4 en voor TALENT zijn dat thema 1 tot en met thema 4.
Ook hier geen verplichting, maar misschien een nuttig tijdverdrijf bij verveling of bij het niet weten wat te doen in mijn kot!

We wensen je fijne feestdagen en een goed begin van 2021!

Vriendelijke groeten

 

Juf Joke
Juf Valerie

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.