Beste leerling en ouder

De eerste wiskundetoets van blok 1 is achter de rug.

Voor Nederlands is ook het eerste blok af en dan gaan we enkele zaken toetsen.
Donderdag 8 oktober volgt een toets van spelling. De leerlingen hebben hun spellingschrift hiervoor al mee naar huis gekregen. (Let er wel op dat je dit dagelijks mee naar school neemt). Volgende lessen zullen getoetst worden:

  • Les 1: herhaling
  • Les 10: woorden net als fabrikant en radio
  • Les 14: werkwoorden in de tegenwoordige tijd (hierbij staat ook achteraan in hun boek de taalweter)

Vrijdag  9 oktober is de toets van ‘taaldenken’.
De leerlingen hebben een blaadje mee naar huis gekregen, waarop ze vinden wat ze moeten leren: Toetswijzer Thema 1 – Taaldenken. Er zit ook extra oefenmateriaal bij. Ook het taalschrift kregen ze reeds mee naar huis (Zorg er ook hier voor dat je dit dagelijks bij hebt!)

Ze hebben ook een blad meegekregen met woordenschat. Ze moeten de betekenis van deze woorden kennen. Nadien brengen ze dit blad mee terug naar school. De leerlingen kunnen altijd de oefeningen proberen opnieuw te maken door woordjes af te dekken.

In principe is alles overlopen met de leerlingen en weten ze wat ze kunnen leren.

Op BINGEL staan ook een aantal taken klaar. De meeste taken hebben betrekking op de komende toetsen van taal (Nederlands).

Wat BINGEL betreft ben ik al behoorlijk fier op mijn leerlingen. In de maand september hebben we meer dan 8 000 oefeningen gemaakt. Maar helaas halen nog steeds niet alle leerlingen 100 oefeningen per maand, dit is toch wel belangrijk! Even ter info de leerlingen van het vijfde leerjaar hebben al meer dan 15000 oefeningen gemaakt. Het zesde moet dat toch kunnen overtreffen, lijkt me???

Ter info de toets van WO is verplaatst naar 15/10.

Vriendelijke groeten

 

Juf Joke

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.