Beste ouder en leerling

We zijn trots op het Sinterklaasfeest en hoe de leerlingen dat gedaan hebben, ze hebben samen met de Sint gerapt! En hoe! Heel knap dat ze allemaal meededen en iedereen in meer of mindere mate verkleed was.

 

Voor de laatste toetsen: de leerlingen hebben voor taal 2 bundeltjes mee om te oefenen. Thema 3 toetswijzer + oefeningen, Thema 3 oefeningen voor taaltoets We raden hen aan om deze te maken en na te kijken op basis van de correctiesleutels. Zie bijlage.Thema 3 toetswijzer + oefeningen – correctiesleutel,Thema 3 oefeningen voor taaltoets – correctiesleutel

Bij de overhoringen voor Frans stelden we vast dat de leerlingen niet dagelijks oefenen op Frans. Het is belangrijk dat de leerlingen dagelijks Frans oefenen: de tekst lezen, woordjes oefenen, werkwoorden leren, oefeningen maken. Ze krijgen daarom bij ieder Unité een woordenlijst om woordjes te oefenen en nadien een toetswijzer met extra oefeningen voor de toets. Ook op Bingel staan er oefeningen Frans. Het is nodig dat ze de woordjes mondeling in 2 richtingen uit het hoofd kennen: van Nederlands naar Frans en van Frans naar Nederlands. De werkwoordvervoegingen dienen ze ook uit het hoofd te kennen.

Dinsdag starten we met het organiseren van hun werk in de boekentas, m.b.v. de sorteermap. We hopen dat je dit thuis ook met hem/haar zal opvolgen.

Alvast bedankt

 

Vriendelijke groeten,

 

Juf Joke en Juf Valerie

 

PS: Denk er ook aan dat je je inschrijft voor het oudercontact! De uitnodiging daarvoor volgt dinsdag.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.