Beste ouder

 

Informatie over de toetsen:

In bijlage de oplossingsbladen van BLOK 1 van wiskunde. Blok 1 – Herhalingsles correctiesleutel

De herhalingsoefeningen van BLOK 1 van wiskunde hebben we voor een groot deel in de klas gemaakt. In de toekomst is het echter de bedoeling dat de herhalingsoefeningen thuis gemaakt worden. Daarom zullen we via een klasmededeling de oplossingen naar jullie sturen. Het is echter niet de bedoeling dat de leerlingen de oplossingen onmiddellijk in handen krijgen.
De leuze is nog steeds, eerst proberen en hetgeen we niet begrijpen wordt de volgende schooldag gevraagd. Hetzelfde wat betreft een fout die de leerling in de oefeningen heeft gemaakt.
Je mag je kind helpen, maar liever doen we dit zelf. Soms kunnen verschillende manieren van uitleggen meer verwarring scheppen wanneer een kind het niet begrijpt.
Hopelijk lukt het jullie kind om de meeste oefeningen op te lossen en lukt het ook om een mooi resultaat neer te zetten op de toets.

 

 

We hebben deze bundel klassikaal ingevuld, om er zeker van te zijn dat iedereen het juiste kan leren, in bijlage ook de correctiesleutel van WO. De leerlingen krijgen morgen ook de woordenlijst mee. In Europa Correctiesleutel

De WO – toets is verplaatst naar 15/10, zo krijgen de leerlingen voldoende tijd om te oefenen.

 

Voor Frans passen we de werkwijze wat aan:

  • Bij de start van een unité schrijven de leerlingen de woorden uit de groene en gele kaders 1x over in hun schrift. Voor de werkwoorden schrijven ze dit steeds met je, tu, il/elle, nous, vous en ils/elles.
  • Daarnaast schrijven ze ook de werkwoorden van het unité op in hun werkwoorden bundel.
  • Voor bovenstaande opdrachten krijgen ze een week de tijd.
  • Tijdens de loop van een unité krijgen de leerlingen af en toe een overhoring om hen te motiveren en aan te moedigen om hun woorden en werkwoorden goed te leren.
  • Als de toets aangekondigd wordt krijgen de leerlingen een huiswerk mee voor Frans, dat moeten ze uiterlijk de dag van de toets afgeven.

 

Voor Nederlands hebben de leerlingen een toetswijzer meegekregen.

 

Door een vergissing van mij, hebben de leerlingen van het 6de leerjaar maar 1 kalender mee naar huis gekregen. De leerlingen krijgen morgen de tweede kalender mee naar huis, mijn excuses voor het ongemak!

 

 

Vriendelijke groeten

Juf Valerie

Juf Joke

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.