Beste ouder en leerling

We zijn begonnen aan de laatste weken voor de kerstvakantie, zoals eerder gezegd, is dit een drukke periode met veel toetsen en werkjes voor de leerlingen.

Extra trui

In deze periode van Covid-19 is het verluchten van de klas nog extra belangrijk. Concreet wil dit zeggen dat ramen en deuren regelmatig openstaan en dat zorgt voor koude in de klas. Voorzie dus best een dikke trui of vest die je zoon/dochter in de klas mag laten en extra kan aantrekken, als het te koud is. Dat is comfortabeler dan een jas.

Sorteermap

Regelmatig stellen we vast dat leerlingen iets vergeten zijn of dat taken nogal slordig en verkreukeld uit de boekentassen komen. Ook sturen ouders wel eens een berichtje dat hun zoon of dochter iets vergeten is. Zelfstandigheid, orde en netheid …. zijn belangrijke vaardigheden voor de leerlingen, zeker met het oog op de overstap naar de middelbare school.

We vragen daarom dat iedere leerling ten laatste op dinsdag 8 december 2020 een sorteermap (met minstens 8 verdelingen) bij zich heeft, vergelijkbaar met de onderstaande foto’s.

Heb je thuis zo/n map, wil je die dan ten laatste op 4 december meegeven met je zoon of dochter. Heb je er geen meer liggen, dan zorgt de school daar wel voor. Vanaf dinsdag 8/12/20 zullen we dan in de klas samen die kaft organiseren en gebruiken.

Boeken kaften

Verder vragen we om de rekenwijzer van wiskunde en het leerboek van Frans te kaften en te voorzien van een etiket met naam. Kan dat tegen dinsdag 8/12/20. Die boeken moeten nog verschillende schooljaren dienst doen en we zien dat deze boeken erg lijden als ze geen extra kaft hebben. 

Bingel

Er staan dagelijks oefeningen klaar op Bingel waarmee de leerlingen de leerstof kunnen inoefenen. Sommige leerlingen maken veel oefeningen op Bingel, anderen doen dit niet of weinig.We vragen om erop toe te zien dat de leerlingen minstens 3 keer per week oefeningen maken op Bingel. Het is erg belangrijk dat ze de oefeningen die klaarstaan maken, dit zijn oefeningen aangepast aan hun niveau en aan de gegeven lessen.

Alvast bedankt voor jullie hulp

Vriendelijke groeten,

Juf Valerie en juf Joke

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.