Beste ouder

Deze week is er op dinsdag en woensdag een toets van wiskunde van blok 5. We hebben in de klas tijd gegeven om oefeningen te maken. De overige oefeningen moeten thuis verder afgemaakt worden.
We willen dat alle leerlingen alle herhalingsoefeningen van blok 5,  vanaf pagina 33 tot en met pagina 40, ingevuld hebben en dat ten laatste op dinsdag 2 februari. Dit is de dag dat de eerste toets van blok 5 zal afgenomen worden (zie agenda). Tot en met de dag voor de toets kunnen de leerlingen elke dag uitleg vragen over oefeningen die ze niet begrijpen.

De verrijkingsoefeningen (lees moeilijkere oefeningen) van pagina 41 tot en met pagina 42 moeten niet door iedereen gemaakt worden. Je zoon of dochter weet zelf of ze al dan niet deze oefeningen moeten maken. Iedereen mag deze oefeningen proberen te maken, maar het is dus zeker geen must voor iedereen. Twijfel je of je zoon of dochter bij de ‘moeters’ of de ‘mogers’ is, dan mag je altijd contact opnemen met juf Valerie of juf Joke.

De hulpmiddelen om deze toets tot een goed einde te brengen zijn de volgende:

  • De rekenwijzer
  • Bingel met herhalingsoefeningen, instructiefilmpjes en oefeningen op het EILAND
  • Een kladschrift, kladbladen of geplastificeerde hulpbladen
  • Een rekenmachine
  • Een geodriehoek
  • Een passer

Wij wensen je zoon of dochter veel succes met de komende toets wiskunde!

We stellen vast dat veel leerlingen hun huiswerk, niet of heel laattijdig afgeven. Huistaken zijn vaak om in te oefenen voor de toets. We benadrukken het belang van het maken van deze taken. Indien je zoon of dochter hiermee problemen ervaart, aarzel dan niet om ons te contacteren. Op die manier kunnen we hen samen met jullie nog beter begeleiden.

Dagelijks oefenen op Bingel is erg nuttig, ook hier zien we dat leerlingen zelfs niet aan de aanbevolen 3x per week komen. De taken op Bingel zijn inoefen momenten van de les van die dag of oefenmomenten voor de toets.

Correctiesleutels, huistaken, extra oefeningen, toetswijzers, … kan je ook steeds terugvinden in Teams. De leerlingen die vragen hebben mogen ons ook steeds langs die weg vragen stellen. We beantwoorden deze vragen dan zo snel mogelijk; op het moment dat we tijd hebben, via teams of de volgende dag in de klas, … We moedigen dit erg aan omdat dit ook voor volgend jaar een belangrijke vaardigheid zal zijn, vragen stellen aan de leerkracht over bepaalde taken en toetsen. Het is dus aangewezen dat iedere leerling gebruik kan maken van zijn of haar teams account. Indien hier problemen mee zijn, gelieve ons dan ook te contacteren.

In het kader van de gedichtendag donderdag zijn we aan de slag gegaan met gedichten. We hebben daarvoor nieuwe woorden gemaakt en geprobeerd om een zolang mogelijk nieuw woord te maken. Het woord dat eruit kwam was het volgende:

co2meterbatterijgasfabriekopladingsstationcentralepalennetwerkmachinekastenverzekeringspapierendoos

Last but not least, we willen nog even bekend maken dat we tijdens de Don Bosco Dag – “De slimste 6de klasser” gespeeld hebben. Alle leerlingen hebben zich goed geweerd en zich ten volle gegeven, dat was heel leuk! Uiteindelijk is na alle rondes gebleken dat Janne de slimste 6de klasser is. Nogmaals onze welgemeende felicitaties aan Janne.

Vriendelijke groeten

Juf Valerie

Juf Joke

 

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.