Beste ouder en leerling

 

Vanaf deze week starten we met lessen rond seksuele en relationele vorming. We werken daarbij met een werkboekje en aan de hand van uitzendingen van de Dr. Bea Show op Ketnet.

In deze lessen zullen we de leerlingen op een positieve en leuke manier uitleg geven over seksualiteit en relaties. Dit kan er uiteraard toe leiden dat je zoon / dochter met vragen naar huis komt. We geven daarom ook na iedere les het werkboekje mee naar huis. Zodat je dit je samen met hem / haar kan bespreken en eventuele vragen kan noteren, we kunnen deze vragen daarna eventueel ook bespreken in de klas.

Bij aanvang van deze lessen maken we met de leerlingen de volgende afspraken:

  • We luisteren naar elkaar.
  • We lachen niemand uit.
  • Wat gezegd wordt in de klas, blijft in de klas.
  • Alles wordt in vertrouwen gezegd.
  • Iedereen kiest zelf of hij/zij iets wil vertellen.
  • We praten over onze eigen ervaringen, vanuit de ik-persoon.

Uiteraard mogen ze over hun eigen vragen en onzekerheden met je praten, maar over de vragen en onzekerheden van andere leerlingen mogen ze niet praten. Die zijn in de vertrouwelijkheid van de klas naar boven gekomen, dus die moeten in de klas blijven.

Als je zelf met vragen hieromtrent zit, mag je altijd mailen of kan je terecht bij het CLB of de opvoedingswinkel. We bespreken met de leerlingen ook dat ze met vragen hierover naar ons mogen komen, naar hun ouders of naar AWEL (de vroegere kinder – en jongerentelefoon).

Vriendelijke groeten

Juf Joke en Juf Valerie

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.