Beste ouder

 

Je kind zit nu al een maand in het vijfde leerjaar en we hebben samen al heel hard gewerkt. Hopelijk voelt jullie kind zich goed thuis en komt het iedere dag (heel) graag naar de klas.

De eerste toets van wiskunde is gemaakt en nu gaan we kijken waar we jullie kind nog extra moeten helpen. OP BINGEL staan oefeningen klaar. Verrijkingsoefeningen voor leerlingen die we extra willen uitdagen en differentiatieoefeningen voor leerlingen die hier of daar nog iets moeilijk vinden. Lukken deze oefeningen niet, dan mag jullie kind altijd uitleg hierover vragen in de klas.

Op BINGEL staan ook heel wat andere oefeningen klaar, het is allemaal inoefening van de gegeven leerstof. Dus het is best dat er regelmatig ingelogd wordt op het platform van BINGEL en dat er goed geoefend wordt. Er wordt al flink geoefend door een aantal leerlingen, maar sommigen kunnen beter een tandje bijsteken. We vragen aan elk kind om minstens 100 oefeningen te maken per maand, meer mag natuurlijk altijd, liefst meer!
Vragen jullie me nu hoelang per dag of per week dat dit oefenen best gebeurt? Daar is natuurlijk moeilijk een tijd op te plaatsen, maar dagelijks oefenen is beter dan alles laten liggen tot tijdens het weekend. Want we zien dat uitstel dikwijls eindigt in afstel.
Zijn er oefeningen op BINGEL die binnen een bepaalde tijdspanne moeten gemaakt worden en dat lukt niet, dan kan je ons vragen om de tijdslimiet te veranderen of uit te schakelen.

De leerling weet ook dat BINGEL een soort van huiswerk is, dus geen huiswerk bestaat niet in het vijfde leerjaar. Ze weten ook dat ze elke dag Frans ‘moeten’ oefenen. Jullie vragen bijvoorbeeld na school: “Heb je huiswerk?” Hier kan je eigenlijk maar heel zelden het antwoord van de leerling krijgen: “Neen”.

Wij proberen heel het oefenen op BINGEL goed op te volgen. Hebben jullie nog vragen hierover dan kan je ons contacteren.

 

Vriendelijke groeten

 

Meester Francis

Juf Helene

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.