Aan de ene kant waren de weergoden ons goedgezind, maar aan de andere kant werkten ze ook een beetje tegen! Niet te warm en af en toe regen!

We hadden onze natuurvriend Leo beloofd om te helpen bij het natuurbeheer aan de Vlasroterbeek. Dat wil zeggen dat we rond de poel, aan de oevers van de beek en op de plaatsen waar de tractor niet kan komen het gemaaide gras bij elkaar gaan harken, daarna wegdragen, zodat het makkelijk opgehaald kan worden.

Dinsdag 22 juni in de voormiddag was het werken geblazen. En zoals het spreekwoord zegt maken vele handen licht werk! Op ongeveer 2 uren hadden we al het gras bij elkaar geharkt en weggedragen op draagberries.

Dan hebben we lekker gegeten in de vrije natuur en na het eten konden we even spelen in dit mooie natuurgebied.

Een leerling van onze klas had thuis een eikel in een bloempot geplant en mocht de kleine eik planten. Hopelijk kunnen we binnen tien jaar gaan kijken naar een goed groeiende zomereik!

Namiddag mochten we in de poel beestjes zoeken. Met een determineerkaart in de hand moesten we zelf zoeken welke beestjes gevonden werden. Daarna moesten we onderzoeken of de poel wel zuiver genoeg was. En wat blijkt? Na meer dan 10 jaar natuurbeheer door onze school is de poel en de beek vrij zuiver en leven er heel wat organismen.

Leo bedankte ons voor het prima werk en was heel tevreden dat er door onze jaren inzet aan de Vlasroterbeek heel wat meer fauna en flora is.

Dan trokken we zoals we gekomen waren op een milieuvriendelijke manier terug naar school, namelijk … te voet!

In het fotoalbum vind je:

Wil je zelf eens een kijkje gaan nemen in het natuurgebied aan de Vlasroterbeek? Dat kan aan de Houborn in Bree. We vragen je wel om op de groene graspaadjes te blijven.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.