huiswerk

Beste ouder en leerling 

De komende periode komen er weer heel wat toetsen aan.  Bloktoets van blok 6, toetsen van Frans, Nederlands en WO. Die laatsten komen binnenkort in de agenda. 

De leerlingen kregen en krijgen hiervoor de toetswijzers en dergelijke mee naar huis.  

Voor de meeste vakken kan je de huistaken, toetswijzers en correctiesleutels online terugvinden via teams. 

AGENDA

Langs deze weg willen we het belang van dagelijks de agenda nakijken nog eens benadrukken. 

We gebruiken de agenda als eerste communicatiemiddel met leerlingen en ouders. We noteren hier steeds de taken, toetsen, af te geven of te tekenen papieren … We proberen ervoor te zorgen dat toetsen steeds een week op voorhand in de agenda staan.  

We zien regelmatig dat leerlingen te laat zijn met het afgeven van huistaken. 

Daarom nog even wat verduidelijking bij de agenda: 

 • Taken: te maken huistaken 
  Huistaken noteren we op de dag dat ze deze moeten afgeven. 
 • Lessen: te leren toetsen
  Lessen: de toetsen staan op de dag dat ze in de klas gemaakt worden. 
 • Niet vergeten: iets wat ze moeten meenemen, afgeven, laten zien  ….
  Niet vergeten: staat op de dag dat het moet gebeuren of nodig is. 
 • Onderaan is er ruimte voor communicatie tussen ouders en leerkrachten.
  En is er ook een ruimte om de agenda te ondertekenen.
   

We hopen dat je als ouder dagelijks de agenda nakijkt en erop toeziet dat je zoon of dochter zijn of haar werk gedaan heeft. Indien het om een of andere reden niet lukt om het huiswerk te maken, kan je dit steeds even in de agenda noteren.  

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je ook steeds via de agenda een boodschap doorgeven, via teams of mail is ook steeds mogelijk. Indien nodig maken we een afspraak voor een online overleg of een telefoongesprek. 

 OP STAP – SEKSUELE OPVOEDING

We zijn in de klas volop bezig met “Op Stap naar het Secundair” en met Seksuele Opvoeding, beide onderwerpen die de leerlingen erg bezig houden. We zullen deze thema’s weldra afronden, de leerlingen zullen daarom deze bundels volgende week dagelijks mee naar huis nemen zodat je er ook met hen over kunt praten.  

 LEZEN

De leesmarathon en de boekenmaand gaan volgende week maandag van start, we hopen dat alle leerlingen veel zullen lezen. Lezen heeft een positieve invloed op heel veel vlakken en vakken!  

Indien ze thuis geen leuke boeken hebben, mogen ze steeds een boek ontlenen van de klas of van de bibliotheek, ook in de boekenkast van Bingel staan leuke boeken. We zorgen er ook voor dat er in de klas boeken van de bibliotheek aanwezig zijn.  

Om hen nog extra te motiveren om te lezen werken we ook met een leesmeter. Hopelijk halen we de 1000m lezen! We meten hierbij het aantal gelezen bladzijden. Per 50 bladzijden die door de klas gelezen worden, mag er een blokje gekleurd worden. En wie weet hangt daar ook wel een kleine beloning per 100m / bladzijden aan vast! 😉  

De leerlingen mogen kiezen wat ze lezen: fictie, non – fictie, strips … Ze mogen ook iemand voorlezen. Hopelijk stimuleer je je zoon/dochter ook om veel te lezen!  

 VEILIG IN HET VERKEER

We doen mee aan de wedstrijd “VEILIG IN HET VERKEER” van stad Bree. De leerlingen zijn al héél enthousiast van start gegaan. In het foto-album kan je een impressie krijgen van deze activiteit. Maandag vind je de foto’s in het fotoboek van de schoolwebsite.

VERSLAGJES 

Lees zeker ook het verslag dat de leerlingen schreven over het bezoek van Frans van Osjosma. De schitterende gedichten die we schreven, vind je vanaf maandag op de schoolwebsite. 

ONLINE INFODAG TISM

TISM vraagt onze deze folder van de online infodag op 14 maart 2021 met jullie te delen.

 

We wensen jullie nog een fijne zondagavond.

 

Vele groeten, 

Juf Joke  

Juf Valerie 

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.