Nieuwe e-mailadressen

Vanaf 1 september horen we niet meer bij de KuBuS, maar maken we deel uit van de SG Basisonderwijs Opglabbeek-Gerdingen.

Dat heeft gevolgen voor de werk-e-mailadressen van de meesten onder jullie (het vast team en de tijdelijken van wie op 2 juli zeker weten dat ze op 1 september nog in onze school aan de slag zijn).

  • Je krijgt op 2 juli een nieuw e-mailadres: voornaam.naam@donbosco-gerdingen.be.
  • Je e-mails in de postbussen van je account voornaam.naam@dekubus-bree.be worden die dag automatisch omgezet naar je nieuwe donbosco-account.
  • De gebruikersnaam van je Office 365-account wijzigt dan van voornaam.naam@dekubus-bree.be naar voornaam.naam@donbosco-gerdingen.be. Alle apps van Office 365 (inclusief OneDrive) werken vanaf dan met je nieuwe e-mailadres.
  • Het is nog niet duidelijk of de bestanden van je Google Drive mee verplaatst worden naar One Drive. Ik denk het wel. Dat moeten we nog navragen bij de firma die ons met de ‘verhuis’ helpt. Later meer daarover.
  • Nathalie past je e-mailadres ook aan op de schoolwebsite, in MailChimp (klas- en schoolmededelingen) en in Bingel.
  • De e-mails die nog toekomen op je oude adres worden automatisch doorgestuurd naar je nieuwe adres.
  • Op je oude adres komt een automatische melding dat je e-mailadres veranderd is.
  • Je krijgt later nog meer informatie over hoe je je nieuwe e-mailadres moet installeren en over je wachtwoord.

Hou er rekening mee dat je op 2 juli je e-mail mogelijk een tijd of zelfs de hele dag niet kan gebruiken.

Denk na voor welke online toepassingen (andere dan hierboven genoemd) je met je e-mailadres geregistreerd bent.  Pas die accounts zo snel mogelijk na 2 juli aan, maar niet voordat je nieuwe e-mailadres werkt.

Het lijkt me verstandig om vóór de migratie opruiming te houden in je mailbox. Mailverkeer met ouders over hun kinderen mag je vanuit privacy-oogpunt niet bewaren, e-mailadressen van ouders mag je niet opslaan op in je e-mailprogramma of op je computer. Maar in plaats van al je oude e-mail een voor een te bekijken en ingeval ze privacy-gevoelig zijn te verwijderen, kan je misschien beter al je e-mails van vroegere schooljaren in 1 keer verwijderen.

Binnenkort krijg je ook meer nieuws over het verdere gebruik van Teams voor je klassen (en ouders). Wellicht worden de ouder klasteams verwijderd en krijgt elke klas een nieuw team. In dat geval zal je bestanden uit Teams die je later nog nodig hebt, moeten kopiëren naar je eigen OneDrive of naar je harde schijf. Je vindt die bestanden het makkelijkst via www.office.com > OneDrive > Team Don Bosco > Documenten. Bij mij staan er 2 Teams Don Bosco en moet ik het bovenste Team kiezen. Maar je krijgt hierover ook nog nader bericht.

Deze website gebruikt cookies. Door deze site verder te gebruiken, aanvaard je ons gebruik van cookies.