This content has been archived. It may no longer be relevant

Dank je wel!

Het schooljaar zit erop, wat een bijzonder jaar!  Alle ouders en ook het hele schoolteam wil ik op deze laatste schooldag nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de bijzondere inspanningen die ze tijdens dit schooljaar hebben geleverd. Inspanningen tijdens het afstandsonderwijs, maar ook inspanningen om de school van zodra het kon en mocht weer maximaal voor de leerlingen open te stellen. Dank je wel! Ook een bijzonder woord van dank aan de voltallige personeelsgroep. Zij hebben zich tijdens de voorbije maanden extra ingespannen om de gevolgen van de coronacrisis voor de leerlingen tot een minimum te beperken.

Ik wens iedereen een deugddoende zomervakantie. Geniet van de tijd met elkaar, doe  De schoolverlaters wens ik een goede start in hun nieuwe school! Wij zullen jullie missen! 

Nieuwe schoolbrochure met aangepast schoolreglement

De schoolbrochure voor volgend schooljaar is klaar en staat op onze schoolwebsite. Je vindt er ondermeer de vakantiedagen voor volgend schooljaar en andere praktische informatie.

Verder zijn er enkele belangrijke wijzigingen in het schoolreglement

 1. In punt 4: er geldt nu een leerplicht van minstens 275 halve dagen voor vijfjarige kleuters
 2. In punt 9 over de bijdrageregeling:
  1. Je krijgt de schoolrekening voortaan per e-mail
  2. Enkele bedragen en activiteiten zijn aangepast
  3. Voor het middagtoezicht kan je alleen nog gebruik maken van een abonnement of van een 10-beurtenkaart. Je kan niet meer met jetons betalen voor losse beurten. Vanaf volgend jaar gebruiken we rode jetons met een waarde van 0,50 euro. Voor 1 rode jeton kan je kind 1 flesje drank kopen. De groene jetons kan je nog enkele maanden gebruiken (2 jetons per drankje)  of je kan ze inwisselen op het schoolsecretariaat: 2 groene jetons voor 1 rode.
 3. Punt 14 over de leerlingenevaluatie en de rapporten is grondig gewijzigd.

Bij het begin van het schooljaar krijgt je zoon of dochter een formulier mee naar huis, waarop je je akkoord dient te verklaren met dit nieuw schoolreglement. 

Nieuwe e-mailadressen

De oude e-mailadressen van het type voornaam.naam@dekubus-bree.be worden uit gebruik genomen. Alle leerkrachten krijgen een nieuw e-mailadres van het type voornaam.naam@donboso-gerdingen.be. Voor directie en secretariaat blijven de bestaande e-mailadressen directie@donbosco-gerdingen.be en secretariaat@donbosco-gerdingen.be behouden.

Open school op 31 augustus en opening schooljaar op 1 september

 • Op 31 augustus tussen 17 en 18 uur ben je met je kind op school welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe klas en bij de nieuwe juf of meester.
 • Op 1 september starten we om 8:30 uur met de opening van het schooljaar. 

In de week van 17 augustus mag je daarover mee nieuws verwachten.

Schoolverlaters

Aan alle schoolverlaters wensen we een superstart toe in hun nieuwe school. Voor de ouders die geen kinderen meer op onze school hebben is dit de laatste schoolmededeling. Ik wil hen graag in naam van het hele team bedanken voor de fijne samenwerking en voor het vertrouwen in onze school. Het gaat jullie kinderen goed!

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.