Ontdek Techniektalent gaat mobiel

Met de  slagzin “Ontdek Techniektalent gaat mobiel!” wil het project “Ontdek Techniektalent“, een initiatief van het Flankerend Onderwijsbeleid provincie Limburg, kenbaar maken dat er ook dit schooljaar sterk wordt ingezet op het bieden van ondersteuning aan directies en leraren basisonderwijs en dit specifiek binnen het domein Wetenschappen &Techniek.

We willen Wetenschappen & Techniek toegankelijk maken voor iedereen door het dan ook letterlijk tot op de klasvloer te brengen.

  • Tijdens boeiende en inspirerende workshops ruilen leerlingen van de tweede en derde graad (buitengewoon) basisonderwijs de schoolbanken voor één dagje in voor een leerrijke dag vol techniek. Tijdens de workshop krijg je als leraar handige tips en methodieken aangeboden om ook in jouw klas aan de slag te gaan, hoe pak je een les techniek en wetenschappen aan, tips rond het informeren van ouders…. Wanneer je met je klas deelneemt, word je als leraar verder ondersteund in dit proces door de pedagogisch begeleidingsdienst tijdens een terugkommoment en netwerkmomenten…

 

“Ontdek Techniek Talent gaat mobiel!” komt ook langs in jouw buurt. Deze gratisworkshops worden aangeboden in jouw ankerschool van het secundair onderwijs. We willen nl. elke leraar de kans geven om met zijn of haar klas de wonderen rond Wetenschappen & Techniek zelf te ontdekken.

Wil je met je klas deelnemen? Kijk dan op www.ontdektechniektalent.be  daar kan je zien op welke data we in jouw ankerschool te gast zijn en schrijf je snel in. Je hoeft je enkel te registreren op de website en je krijgt meteen alle info rechtstreeks in je mailbox toegestuurd. Inschrijven kan vanaf donderdag 5 september vanaf 19.00uur.

Naast de workshops van OTT gaat mobiel, hebben we nog een aanbod van inspirerende workshops specifiek voor leraren die willen kennismaken en/of zich willen verdiepen in de wereld van Wetenschappen en Techniek en zo ook op hun beurt de visie toepassen in de klas via boeiende methodieken. Info eveneens te vinden op www.ontdektechniektalent.be  

Kan je nog niet kiezen of beslissen, registreer je alvast en dan word je op de hoogte gehouden van nieuwe info.

Alvast een leerrijk nieuw schooljaar gewenst!

Het OTT-team

 

Met vriendelijke groeten,
Kim   Panesi

Provinciaal Flankerend 
Onderwijsbeleid Limburg

T  011 30 58 23

Correspondentie: Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT

Kantoor: Kunstlaan 20, 3500 HASSELT
http://onderwijs.limburg.be

Deze website gebruikt cookies. Door deze site verder te gebruiken, aanvaard je ons gebruik van cookies.