Samen schitteren*d: duiding en liedje gezocht

Met het kernteam bespraken we hoe we het nieuwe geveldoek met de slagzin ‘Samen schitteren*d’ willen introduceren.

Waar gaat het over?

We willen elk kind de kans geven om te schitteren. In het eigen opvoedingsproject van onze school staat:

  • Elk kind is iemand en wil iemand zijn.
  • We willen werken met talenten
  • We willen elk kind proberen te ‘zien’
  • We willen eerst bevestigen en stimuleren.
  • We willen we ruimte bieden voor alle aspecten van de ontwikkeling: bewegen, kennis en inzicht, waarden, communiceren, gevoelens, creativiteit …

Schitteren wil zeggen: een kind even een plekje geven in de kring, voor de klas, op een podium, op de schoolwebsite … waar het zijn talent(en) mag laten kijken, waar leerkrachten, medeleerlingen, ouders … dat kind aanmoedigen om te durven schitteren. Ze geloven in de mogelijkheden van elk kind. Ze bevestigen elk kind in zijn talenten. Schitterend toch?

We geven ook veel kansen waar kinderen samen kunnen schitteren: met zijn twee, in een klein groepje, in een grotere groep … Want 1 plus 1 is meer dan 2. Als we onze talenten bundelen, dan ontstaat er iets moois, dan kunnen we zoveel meer. Schitterend, toch?

Elk kind, elke juf of meester is anders. We zien er anders uit, we hebben andere talenten, we hebben elk ons eigen karakter. Daarom zie je zoveel verschillende kleuren en vormen in het geveldoek. Schitterend toch?

Hoe willen we dit introduceren bij de leerlingen?

We willen van de onthulling van het geveldoek een feestelijk moment maken, waarbij de leerlingen ook een woordje uitleg krijgen. We zoeken daarbij nog een leuk liedje om  met zijn allen te zingen en regelmatig terug te nemen in vieringen of bij feesten. Een swingende, ritmische melodie, waarvan zeker het refrein ook geschikt is om met kleuters te zingen met een tekst die past bij het thema, of waarvan we de tekst zo kunnen aanpassen dat hij bij het thema past. Heb je een goed idee daarvoor, laat het dan snel horen!

Briefhoofd en e-mailhandtekening

Tegen het moment van de onthulling zal ook een nieuw briefhoofd uitgewerkt zijn en een e-mailhandtekening, die beide aansluiten bij het thema. Bedoeling is dat elk personeelslid dan dezelfde e-mailhandtekening gebruikt onder al zijn e-mails en het briefhoofd zet boven al zijn schriftelijke of digitale documenten. Daarover volgt later meer informatie.

 

Deze website gebruikt cookies. Door deze site verder te gebruiken, aanvaard je ons gebruik van cookies.