This content has been archived. It may no longer be relevant

Beste ouders

De start van het nieuwe schooljaar komt snel dichterbij. We starten in pandemie-niveau geel. Dat wil zeggen dat heel veel mogelijk is, maar dat er toch ook nog een aantal voorzorgsmaatregelen gelden. Die voorzorgsmaatregelen hebben effect op enkele activiteiten bij het begin van het schooljaar.

Open school op 31 augustus alleen voor nieuwe kleuters en leerlingen en voor leerlingen in het eerste leerjaar

Op 31 augustus mogen normaal alle leerlingen met hun ouders een kijkje komen nemen in hun klas. Dit jaar kunnen we dat jammer genoeg niet voor iedereen doen. We mogen maar een beperkt aantal ouders tegelijk op school ontvangen.

We houden dit schooljaar alleen open school voor nieuwe kleuters en leerlingen die op 1 september in onze school starten en voor leerlingen die naar het 1ste leerjaar gaan en hun ouders. Zij zijn welkom op 31 augustus tussen 17 en 18 uur.

Afspraken:

  • Verplicht om in te schrijven via dit formulier op de schoolwebsite (heb je meer kinderen in de doelgroep nieuw op school of 1ste leerjaar, dan hoef je maar voor 1 kind in te schrijven).
  • Bij voorkeur 1 ouder met alleen de kinderen uit de doelgroep nieuw op school of 1ste leerjaar.
  • Volwassenen houden altijd afstand én dragen en mondmasker.
  • Iedereen ontsmet de handen bij aankomst op school.

Voor het inschrijven heb je je gebruikersnaam en wachtwoord van de schoolwebsite nodig. Lukt het inschrijven niet? Bel dan even met het schoolsecretariaat: 089 46 39 40.

Start schooljaar op 1 september

Vorige jaren openden we het nieuwe schooljaar samen met leerlingen en (groot)ouders op de speelplaats. Dat zal dit jaar jammer genoeg ook niet kunnen. Zo’n activiteit valt onder de noemer ‘evenementen’ en daar gelden heel wat extra maatregelen onder.

Je brengt je kind(eren) op 1 september naar school tussen 8:15 en 8:30 uur. De kinderen worden feestelijk onthaald bij binnenkomst en gaan rechtstreeks naar hun klas. Er zijn voldoende teamleden op de speelplaats aanwezig om kinderen die de weg nog niet kennen, de weg te wijzen

Afspraken

  • Alle volwassenen houden afstand aan de poort en dragen een mondmasker
  • Ze nemen afscheid van hun kind(eren) buiten de schoolpoort
  • Ze laten voldoende ruimte aan de poort, zodat andere kinderen veilig het schoolterrein op kunnen komen.
  • Alleen (groot)ouders van 2,5-jarige kleuters mogen tijdens de eerste week hun kind brengen tot aan de klasdeur en daar (kort) afscheid nemen. Dat kan alleen als die ouders een mondmasker dragen en afstand houden.
  • Kinderen met familienamen die beginnen met de letters A-J komen langs de poort aan de Barrierstraat. Kinderen met familienamen K-Z komen langs de poort aan de Schoolstraat

Informatieavonden per leerjaar

Elke klasleerkracht organiseert in de eerste weken van het schooljaar een informatieavond voor de ouders van zijn of haar klas. Die informatieavonden vinden dit schooljaar plaats in de eetzaal. Ook daar gelden een aantal afspraken: inschrijven, bij voorkeur deelname van 1 ouder per leerling, handen ontsmetten bij aankomst, afstand houden en steeds een mondmasker dragen (behalve als iedereen op veilige afstand van elkaar zit). Je krijgt binnenkort via e-mail een uitnodiging voor die informatieavond.

Later deze week ontvang je nog een bericht over de andere voorzorgsmaatregelen die de school neemt.

Je kan nu al meer informatie vinden op volgende websites:

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.