Beste ouder

Deze week is er op donderdag 28 januari een toets van het thema WATER. De leerlingen hebben afgelopen weekend het werkboekje en een toetswijzer meegekregen. In teken van leren leren verwachten we dat de leerlingen deze toets voor een deel schriftelijk voorbereiden en dat ze dit ook aan ons laten zien. Afspraken hierrond werden gemaakt. Leerlingen die problemen hierbij hebben kunnen de dagen voor de toets hulp vragen.

Volgende week volgt er weer een toets van wiskunde van blok 5. Twee dagen besteden we tijd in de klas om herhalingsoefeningen te maken. De overige oefeningen moeten thuis verder afgemaakt worden.
We willen dat alle leerlingen alle herhalingsoefeningen van blok 5,  vanaf pagina 34 tot en met pagina 40, ingevuld hebben en dat ten laatste op dinsdag 2 februari. Dit is de dag dat de eerste toets van blok 5 zal afgenomen worden. (zie agenda)
Tot en met de dag voor de toets kunnen de leerlingen elke dag uitleg vragen over oefeningen die ze niet begrijpen.

De verrijkingsoefeningen (lees moeilijkere oefeningen) van pagina 41 tot en met pagina 42 moeten niet door iedereen gemaakt worden. Jullie zoon of dochter weet zelf of ze al dan niet deze oefeningen moeten maken. Iedereen mag deze oefeningen proberen te maken, maar het is dus zeker geen must voor iedereen. Twijfel je of jullie zoon of dochter bij de ‘moeters’ of de ‘mogers’ is, dan mag je altijd contact opnemen met juf Valerie of meester Francis.

De hulpmiddelen om deze toets tot een goed einde te brengen zijn de volgende:

  • De rekenwijzer
  • Bingel met herhalingsoefeningen, instructiefilmpjes en oefeningen op het EILAND
  • Een kladschrift, kladbladen of geplastificeerde hulpbladen
  • Een rekenmachine
  • Een geodriehoek
  • Een passer

Elke dag oefenen voor de toets is beter dan alles laten liggen tot in het weekend. We proberen ook elke dag te kijken of er gewerkt werd, zowel in het werkboek als op BINGEL.

Wij wensen jullie zoon of dochter veel succes met de komende toetsen van WATER en van wiskunde!

 

Vriendelijke groeten

 

Juf Valerie

Meester Francis

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.