Praktische informatie over onze school

 

Schooluren

De school is open van 8:15 tot 15:30 (op woensdag tot 12:25 uur). Dat zijn de schooluren.

Boven

Verloop van de schooldag

8:15 uur
De poort is open, de kinderen gaan rechtstreeks naar hun klas.
 
8:30 uur
Begin van de lessen. De leerkrachten verwachten dat iedereen op tijd komt.
 
12:05 uur
De kleuters komen bij het eerste belsignaal naar buiten. De ouders en de begeleiders  van de kinderopvang halen de kleuters af op de speelplaats.

Kleuters die op school blijven eten (niet op woensdag), gaan onder begeleiding naar de eetzaal of – bij goed weer – naar de picknicktafels buiten.
 
12:10 uur
De leerlingen van de lagere school komen bij het tweede belsignaal naar buiten. De ouders en de begeleiders van de kinderopvang halen de leerlingen af op de speelplaats.Kinderen die op school blijven eten (niet op woensdag) gaan onmiddellijk naar de eetzaal. Bij goed weer gaan ze onmiddellijk naar de picknicktafels buiten.
 
13:20 uur
Begin van de lessen. De leerkrachten verwachten dat kleuters en kinderen van de lagere school die thuis gaan eten, op tijd komen.
 
15:10 uur
De kleuters komen bij het eerste belsignaal naar buiten. De ouders en de begeleiders van de kinderopvang halen de kleuters af op de speelplaats.
 
15:15 uur
De leerlingen van de lagere school komen bij het tweede belsignaal naar buiten. De ouders en de begeleiders van de kinderopvang halen de leerlingen af op de speelplaats.
 
15:30 uur
De school is gesloten tenzij, je een afspraak hebt.

Boven 

Middagpauze

Naar huis
Als je in de mogelijkheid bent om je kind af te halen tijdens de middagpauze, dan stellen we dat erg op prijs.
 
Overblijven op school
Je kind kan ook in de eetzaal zijn lunchpakket opeten of, bij goed weer, aan de picknicktafels buiten.
 
Je betaalt een kleine vergoeding voor de middagpauze. Een abonnement voor een heel schooljaar kost € 25, een tienbeurtenkaart € 2,50. De uitgaven voor het eetzaalabonnement van kinderen tot 12 jaar kan je in mindering brengen bij je belastingaangifte.
 
Naar de kinderopvang (voor kinderen tot en met het 2de leerjaar)
Je kind kan ook naar Holder de Bolder voor een kom soep, een beschuit, een stuk fruit en drank. Je kind hoeft alleen eigen boterhammen mee te nemen. Instappertjes kunnen er terecht voor hun middagslaap.
 
Je betaalt een kleine vergoeding van € 2 per keer voor de middagpauze, alles inbegrepen. De uitgaven voor de kinderopvang van kinderen tot 12 jaar kan je in mindering brengen bij je belastingaangifte.

MOS-afspraken voor de middagpauze
De kinderen gebruiken een boterhammendoos.
Tijdens de middagpauze drinken ze kraantjeswater of water dat ze zelf meebrengen. Ze kunnen ook een flesje gezonde drank kopen.

Boven

Kinderopvang met ruime opvangmogelijkheden 

Holder de Bolder is de stedelijke kinderopvang tegenover de school. Kinderen kunnen er terecht ‘s morgens vanaf 6:30 uur en ‘s avonds tot 18:00 uur, op verzoek zelfs tot 18:30 uur. Ook tijdens de middagpauze is Holder de Bolderopen.
 
Holder de Bolder is open op alle schooldagen, maar ook tijdens alle vakanties, lokale verlofdagen en pedagogische studiedagen. De kinderopvang is alleen gesloten tussen Kerstmis en Nieuwjaar en op enkele feestdagen.
 
Op schooldagen betaal je € 1 per begonnen half uur. Vanaf het tweede kind geldt er een korting. Op vrije dagen geldt er een aangepast tarief. Via het Sociaal Huis kan je een aanvraag doen voor het sociaal tarief. De uitgaven voor de kinderopvang van kinderen tot 12 jaar kan je in mindering brengen bij je belastingaangifte.

Boven

Vakanties en vrije dagen

Maandag 13 september 2021: studiedag, de kinderen hebben vrijaf
Maandag 1 november 2021 tem zondag 7 november 2021: herfstvakantie
Donderdag 11 november 2021: Wapenstilstand
Maandag  6 vrijdag december 2021: lokale verlofdag
Maandag 27 december 2021 tem zondag 9 januari 2022: kerstvakantie
Woensdag 16 februari 2022: studiedag, de kinderen hebben vrijaf
Maandag 28 februari 2022 tem zondag 6 maart 2022: krokusvakantie
Maandag 4 april 2022 tem zondag 17 april 2022: paasvakantie
Donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022: Hemelvaart
Maandag 9 mei 2022: verlofdag
Maandag 6 juni 2022: Pinkstermaandag

Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.