Al heel wat jaren probeert onze school via een herfstmarkt geld in te zamelen voor een weeshuis in Haïti. Eind oktober brengen ouders, grootouders en sympathisanten van onze school dan groenten, fruit en noten naar school. Daar verkopen we dat alles voor een democratisch prijsje. De opbrengst gaat dan integraal naar OSJOSMA.

Wat doe je dan in een jaar dat er weinig normaal is omwille van de CORONA-pandemie? Een herfstmarkt kan niet, wat dan? Een leesmarathon misschien? En ja, in maart konden de kinderen van de school 4 weken boeken lezen.  Ouders en grootouders mochten ook boekjes voorlezen. Voor elk voorgelezen of zelf gelezen boek konden de kinderen zich laten sponsoren.Dat werd een onverhoopt succes met een opbrengst van 2 942,81 euro.

Frans Vandueren, de bezieler van het weeshuis in Haïti, kwam woensdag 5 mei het bedrag symbolisch in ontvangst nemen. Hij stond aan de grond genageld of zoals hij het zelf zei: “Ik ben van mijn sokken.”

Met die opbrengst kunnen ze ginder ver niet alleen een os kopen, maar ook een ploeg, een eg, klein tuimateriaal en plantgoed voor 1 jaar. En zo kunnen we fier zijn dat er in  Saint-Michel de l’Attalaye in Haïti aan landbouw wordt gedaan dankzij een leesmarathon in Gerdingen.

Wij danken iedereen die op de ene of andere manier heeft bijgedragen tot het slagen van dit project. Of zoals ze in het Haïtiaans zouden zeggen: mèsi ampil!

Meer informatie over het weeshuis OSJOSMA in Haïti vind hier.

Surf ook eens naar het fotoalbum voor meer sfeerbeelden.