Er werd al gezongen en verteld over de Sint. Maar nu gaan we ook echt aan de slag met het thema Sint en Piet in de klas.

Tot en met woensdag 6 december mogen de kleuters zich inleven in een Sint of Piet. Om zich in te leven mag elk kind een pietenmuts of mijter meebrengen naar de klas. Voorzie deze zeker van een naam. Elke kleuter zal alleen dit hoofddeksel dragen. De hoofddeksels worden niet uitgewisseld. Bij voorkeur blijft de muts of mijter in de klas tenzij hij mee naar huis moet.

Een grote boot mag niet ontbreken. Die zullen we zelf bouwen. Spelen met het sinterklaashuis, de sintcode ontrafelen, pepernoten bakken, schoentjes proberen te strikken, daklopen, pakjes rondbrengen …. het zal doorheen deze gezellige weken aan bod komen.

Ook dit jaar zetten we een schoentje in de klas. Dit doen we op vrijdag 24 november. Voor wie dat graag wil, kan je kind een item meebrengen om in de schoen te leggen. Bijvoorbeeld: een wortel, tekening, suikerklontje, wat hooi, een koekje … Niemand moet een schoen mee naar school nemen. We zetten de turnpantoffeltjes van de turnzaal.

Op dinsdag 28 november organiseren we een techniekvoormiddag met alle kleuters. We zullen klasdoorbrekend werken en gaan op bezoek bij alle kleuterjuffen om op onderzoek te gaan.

Maandag 4 december is het pedagogische studiedag. De kleuters hebben een dagje vrijaf.

5 december komen de Sint en zijn Pieten naar onze klas. In de namiddag zorgen enkele leerlingen van het Sint-Augustinus in Bree voor een Sint- en Pietenles in de turnzaal.

Om de vreugde van de Sint te delen mogen de kleuters op 6 december één item meebrengen dat hij of zij gekregen heeft. Hier kunnen ze op woensdag een voormiddag mee spelen samen met andere kleuters.

Ik kijk alvast uit naar deze gezellige twee weken. Alvast bedankt.