De stage van juf Anke is bijna achter de rug. Wat was het griezelig leuk om deze lieve juf in de klas te hebben.
Op vraag van sommige lekkerbekken voeg ik het recept toe van de griezelkoekjes. Uiteraard ook te bakken in een thema naar keuze.

Komende twee weken werken we rond het thema tegenstellingen. Warm, koud, groot, klein, zacht, hard, zinken, drijven … Er zullen veel tegenstellingen aan bod komen.
Om onze grootouders dit jaar in de bloemetjes te zetten zal de tegenstelling  “jong en oud(er)” centraal staan. We knutselen voor de grootouders een kaartje. We maken een kaartje per grootouderkoppel. Indien er in jullie situatie één meer of minder gemaakt mag worden, laat je dit weten voor maandag 13 november.

Tijdens de koudere maanden dragen meerdere kinderen een muts, sjaal of handschoenen. De jasjes hangen dicht bij elkaar in onze klas. Daarom wil ik vragen dat elke kleuter een grote winkelzak of tas meebrengt om de jas, must en sjaal in op te bergen tijdens de klasmomenten. Zo kunnen we nog beter de verspreiding van luisjes tegengaan.

Bedankt voor jullie medewerking.

 

Recept speculaaskoekjes

Ingrediënten:

  • 250  gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 50 milliliter water
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • Snuifje zout

 Materialen:

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Mixer
  • Maatbeker
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpjes
  • Bakpapier
  • Bakplaten
  • Oven

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 170 graden
  • De boter zacht mixen
  • Alle andere ingrediënten toevoegen
  • Alles door elkaar kneden met je handen
  • Het deeg uitrollen (ongeveer een halve centimeter tot 1 centimeter dik)
  • Vormpjes uit het deeg drukken
  • Deze ongeveer 20 minuten bakken

Smakelijk!