Beste ouder

Omdat het deze maand jeugdboekenmaand is, gaan we de komende weken tijdens de W.O.-lessen over boeken leren. De kinderen gaan dan onder andere hun lievelingsboek aan elkaar voorstellen. Zo leren ze van elkaar nieuwe boeken kennen.

Om zich voor te bereiden, krijgt jouw kind een kleine huistaak mee. Het gaat om een  een blad met vraagjes over hun lievelingsboek. Daarnaast krijgt je kind ook een vlaggetje, waarop het zijn boek op een creatieve manier kan voorstellen, bijvoorbeeld door een nieuwe voorkaft te ontwerpen of een fragment uit het boek te tekenen. Daar is je kind volledig vrij in, alleen de titel moet er wel bij staan. Zo maken we een vlaggenlijn met alle lievelingsboeken. Dat alles staat volgende week dinsdagmiddag 21 maart op de planning.

De huistaak moet je kind maandag 20 maart al meebrengen naar de klas, dan kunnen we die nog even nakijken. Je kind mag dinsdag zijn lievelingsboek meebrengen naar de klas. Dat krijgt het dezelfde dag mee terug naar huis. We gaan je kind ook helpen, als het in de klas zijn boek voorstelt.

We hebben de taak in de klas al uitgelegd. De kinderen hebben er heel veel zin in!  We zijn benieuwd naar alle lievelingsboeken. Mochten er nog vragen zijn, mogen jullie altijd een berichtje sturen.

Met vriendelijke groeten

Juf Jade, meester Kobe en juf Lotte