Beste ouder

Met fierheid konden we vorig schooljaar aankondigen dat we voor de zevende keer de Mos-vlag hadden behaald. Een erkenning dat we op gebied van milieu-opvoeding heel goed bezig zijn en dit al bijna 20 jaar!

Normaal mogen we dan in Brussel deze erkenning gaan halen, maar door CORONA kan dat jammer genoeg niet. Daarom kregen we van MOS Vlaanderen een bushcraft cadeau voor één klas. We kozen voor het zesde leerjaar om deze bushcraft te beleven.

Deze activiteit gaat door op donderdag 24 februari in de voormiddag. De begeleider van deze bushcraft, Michael Huyghen, vraagt om die dag kleren aan te doen die vuil mogen worden (en tegen de regen kunnen). Stevige schoenen of laarzen (liefst laarzen) zijn zeker ook nodig. De leerlingen mogen ook een tasje meenemen met een hapje en een drankje. We zijn tegen 12.15 uur terug op school voor het middageten.

Wat is nu een bushcraft?
Bushcraft is de kunst van het (over)leven in en met de natuur. Het is een breed pallet aan natuurvaardigheden met respect voor de natuur. Bushcraft vormt een brug tussen gebruiken van natuurvolkeren en onze voorouders met de hedendaagse maatschappij.

Wat er echt beleefd werd kan je na de activiteit best aan jullie kind vragen en hopelijk vertellen ze dan heel enthousiast over hetgeen ze gedaan en geleerd hebben.

Groetjes

Juf Katherina, juf Carine en juf Valerie

Milieuzorg op school | Basisschool De Kei