De maand september is voorbij. We blikken even terug op een fijne, geslaagde en leerrijke eerste maand van het laatste jaar op de lagere school.
Werken met een laptop in de klas, hoe doe je dat?
In de eerste week was het emailadres en wachtwoord invoeren om in te loggen al een hele uitdaging. Dat kon soms een kwartier duren. Met veel oefenen lukt dit gelukkig vlot.
Voordat we echt met de laptop werkten, leerden we eerst over het veilig gebruiken van een laptop en de valkuilen van het internet. Dit deden we met behulp van het keitoffe spel ‘Interland, de cyber helden’. Allerlei vragen over veilig overweg gaan met een laptop leverden ons extra punten op. Je ‘high score’ overtreffen was het doel.
Nu zijn we klaar voor het echte werk. Tijdens de lessen W.O. ligt de laptop bijna altijd klaar op de bank om opdrachten op te zoeken. Ook bij een hoekenwerk is de laptop onmisbaar. En zelfs bij wiskunde en taal hebben we de laptops al nodig gehad. Om te bingelen of om een stelopdracht uit te voeren. Voor Frans is dit een handig hulpmiddel om woordjes te leren, via een Kahoot quiz testten we onze kennis.
Kortom, er is nog geen dag voorbij gegaan waarop we de laptop niet gebruikt hebben. Een fijne en leerrijke aanvulling van de lessen!

De foto’s kan je terugvinden in het fotoalbum!