We hebben vorige week een aantal berichten gehad van ouders die de agenda van het tweede leerjaar moeilijk of onduidelijk vinden. Daarom hebben we beslist om vanaf volgende week te starten met een agendablad zoals in het 1ste leerjaar. Hierop komt te staan wanneer er huiswerk is en welk huiswerk dat is. Maar je vindt er ook nog herinneringen aan speciale dagen, zoals bijvoorbeeld de schoolreis.

De leerlingen blijven, zoals ze nu gewoon zijn, op dinsdag en donderdag huiswerk hebben. Wel gaat er bij de andere dagen ‘tafels oefenen’ of ‘lezen’ staan. Dit vragen we nu ook aan de leerlingen om regelmatig te doen. We hebben vandaag een extra tip gegeven op welke manier ze de tafels nog beter kunnen oefenen. De tafels die ze goed kunnen, kun je bijvoorbeeld in een ander potje doen of vastdoen met een elastiekje. De tafels die ze moeilijk vinden, kunnen ze dan vaker oefenen.

Tafels oefenen

We zouden het fijn vinden als de tafels in het verlengde weekend goed geoefend worden. We merken dat sommige leerlingen dit nog moeilijk vinden. Buiten de deeltafel van 7 hebben we alle tafels geleerd.

Bezoek boerderij

Daarnaast willen we jullie er ook nog aan herinneren dat we volgende week maandag (22 mei) naar de boerderij gaan.

Nodig die dag:

  • Stevige schoenen (die vuil mogen worden)
  • Een regenjas bij slecht weer