De maand november zit er bijna op, we hebben al heel wat leuke en leerrijke maanden achter de rug. We hebben samen al heel hard gewerkt, maar ook al heel wat plezier gemaakt, tijdens het groepswerk over moppen bijvoorbeeld. De moppen van de meester en het bundeltje dat we in groep mochten oplossen zetten onze lachspieren aan het werk!

Ook met de laptops werd er al heel wat gewerkt. Wekelijks hebben we twee actua-verantwoordelijken, zij stellen twee artikels voor in de klas. We blikken terug op de actualiteit van de afgelopen week en combineren dit met een toffe KAHOOT-quiz. KAHOOT gebruiken we ook wekelijks om de woordenschat van Frans in te oefenen. Samen met wozzol.nl, BINGEL en het huiswerk geeft dit heel wat mogelijkheden om de woordenschat in te oefenen. Ook bij de andere vakken hebben we de laptops al regelmatig gebruikt, om bepaalde zaken op te zoeken of leerstof in te oefenen.

Het blijft natuurlijk ook belangrijk dat er thuis regelmatig een kijkje wordt genomen op BINGEL. Dagelijks staan er heel wat oefeningen klaar. Na de bloktoets van wiskunde verschijnen er verrijkingsoefeningen voor leerlingen die we extra willen uitdagen en differentiatieoefeningen voor leerlingen die hier of daar nog iets moeilijk vinden. Lukken deze oefeningen niet, dan mag jullie kind altijd uitleg vragen in de klas. Er staan ook heel wat andere oefeningen klaar om de leerstof extra in te oefenen.

We merken dat er al flink wordt geoefend door een heel aantal leerlingen, maar sommigen mogen nog een tandje bijsteken. De leerlingen weten ook dat BINGEL een soort van huiswerk is, dus geen huiswerk bestaat niet in het vijfde leerjaar. Ook het dagelijks oefenen van Frans hoort hier natuurlijk bij. Wij proberen heel het oefenen op BINGEL goed op te volgen. Hebben jullie nog vragen hierover dan mag je ons altijd een mailtje sturen of we bespreken het even tijdens het oudercontact van Kerstmis. Meer informatie over de oudercontacten volgt nog.

Enkele sfeerbeelden uit het 5de leerjaar kan je terugvinden in het fotoalbum!