Beste ouders

Vanaf januari zijn we met het mega-project gestart. Dit is een project van de politiezone CARMA om kinderen en jongeren weerbaar te maken tegen allerlei hedendaagse problematieken.

Vandaag hebben we de film ‘spijt’ gekeken. Dit is een film over pesten en zelfmoord, uiteraard geschikt voor de leeftijd van het 6de leerjaar. Het is een film gekozen en nabesproken door de mega-agent. Veel leerlingen waren logischerwijs onder de indruk. We hebben er individueel en klassikaal over gesproken. We willen je zoon/dochter iets bijleren over pestgedrag en de mogelijke gevolgen ervan. Misschien is het goed om dit thuis ook nog eens bespreekbaar te maken en te polsen naar de gevoelens van je zoon/dochter. Indien er hierover nog vragen zijn, mag je mij dit steeds laten weten. Ik verbind je dan door met de mega-agent.

Om dit project leuk af te sluiten, is er vrijdag 05/05 een fruitsapfuif gepland. Hierover heeft je zoon/dochter vandaag een uitnodiging gekregen met daarop alle informatie. Alle ouders zijn ook zeer welkom en krijgen uitleg over veilig social media gebruik.
We maken er een veilige maar vooral superleuke fuif van!

 

Je zoon/dochter heeft vandaag een bundel meegekregen met daarin de brief van zeeklassen, de planning voor de 3 dagen, wat er in de rugzak en reistas moet zitten en enkele belangrijke afspraken. Het zou fijn zijn als jullie dit samen eens doornemen en ondertekenen.

Juf Helene