Binnenkort start de toetsenperiode. Die begint op 6/12 en eindigt op 19/12. In die periode krijgen de leerlingen elke dag een toets over een bepaald leerdomein. Op die toets wordt de leerstof van de voorbije maanden getest.

De leerlingen hebben vandaag al het nodige materiaal mee naar huis gekregen. Morgen krijgen ze alle herhalingsbundels mee naar huis. In hun boekentas zit vandaag: de toetsenrooster en de herhalingsrooster, een studeerwijzer, de bundel ‘leren leren’ en een stappenplan over studeren. In hun boekentas zit morgen: de herhalingsbundel taaldenken voor thuis, de herhalingsbundel spelling voor thuis, de herhalingsbundel wiskunde voor thuis en de herhalingsbundel Frans voor thuis. Gelieve samen met je zoon/dochter al deze materialen eens te bekijken, hem of haar op weg te helpen met het herhalen van de leerstof, samen aan te duiden wat ze moeten kennen … Probeer je kind goed te ondersteunen, want het is toch een spannende en belangrijke periode.

Gelieve het rode mapje, bladzijde ‘toetsenrooster’, te ondertekenen en dinsdag 21/11 weer mee te geven.

In de komende weken zullen de leerlingen boeken en bundels heen en weer meenemen. Probeer samen met je zoon/dochter de boekentas op te ruimen en enkel het nodige erin te laten. Al het materiaal dat de leerlingen op papier mee naar huis krijgen en de verbetersleutels van alle herhalingsbundels staan ook in Teams. Als de leerlingen zich inloggen in Teams en dan naar het mapje 6de leerjaar gaan, vinden ze alle documenten terug.

Als er vragen of problemen zijn, horen we het graag! We wensen alle kinderen heel veel succes met de voorbereidingen voor de grote toetsen.

Groeten

Juf Helene en meester Kobe