We organiseren in onze school tussen krokus- en paasvakantie 2023 een leesmarathon ten voordele van de vergroening van de speelplaats. We stimuleren de kinderen om te lezen met allerlei activiteiten in de klas, maar ook met een leuke wedstrijd voor de hele school: ‘De gemaskerde lezer’. Bekijk zeker dit filmpje! De kinderen moeten raden wie er achter de gemaskerde personages zitten die elk uit hun favoriete boek voorlezen. De komende 4 weken komen elke week 2 personages aan bod. De kinderen krijgen elke week 2 tips per personage. Wie in die week een boek heeft uitgelezen, krijgt voor elk personage nog een extra tip. Tips kunnen waar of niet waar zijn. Na vier weken kijken we per klas welk kind de meeste personages juist geraden heeft. De winnaar of winnares van elke klas krijgt een boek.

Zoals je al weet is het de bedoeling dat ouders, familie, kennissen de kinderen sponsoren per gelezen boek. De opbrengst van de leesmarathon wordt samengelegd met een subsidie van de provincie om de speelplaats verder te vergroenen.  Alles samen gaat het om een project van 16.600 euro. In maart krijgen kinderen, ouders en ook andere betrokken inspraak over wat we gaan doen.

Ter info: voor dit filmpje maakten we dankbaar gebruik van de teaser van het programma: ‘The Masked Singer’ op VTM. De tekeningen van de personages werden met Artificiële Intelligentie gemaakt en zijn geïnspireerd op het werk van Quenten Blake, bekend van zijn tekeningen in de boeken van Roald Dahl.

https://youtu.be/zV5HdKss838

https://youtu.be/zV5HdKss838

We starten een nieuwe (voor)leesmarathon