In 2015 lanceerden de Verenigde Naties de ‘Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling’: 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Tijdens de week van de duurzame gemeente van 18 tot 25 september wil het stadsbestuur van Bree de Breese helden en hun inspanningen in de kijker zetten. 

Wij mogen ons als school als één van de genomineerden tellen. In onze school dragen we duurzaamheid namelijk hoog in het vaandel. In de praktijk uit zich dit in verschillende duurzame projecten zoals de bouw van een buitenklas, een dak vol met zonnepanelen en zelfs een samenwerking met een weeshuis in Haïti. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich bewust worden van duurzame ontwikkeling. Onze school behoort op vlak van duurzaamheid bij de top van Vlaanderen we kregen daarvoor ook verschillende labels als MOS-school.

Ook één van onze leerlingen mag zich een duurzame held noemen. Samuel Vandijck is 11 jaar en dient al vanaf zijn 7 jaar iedere week trouw de zondagsviering in de Sint-Michielskerk in Bree. Persoonlijke overtuiging en geloof zorgen voor een langdurige engagement. Ook dat behoort onder de noemer duurzaamheid en investeren in langetermijnbanden waar de SDG’s voor staan. 

Op Week van de duurzame gemeente vind je nog extra informatie.