Van 16 september 2023 tot en met 22 september 2023 is het de Week van de Mobiliteit. Tijdens deze Week van de Mobiliteit staan actieve mobiliteit, openbaar vervoer en milieuvriendelijke transportoplossingen centraal. In de klas wordt er extra aandacht aan verkeer besteed. 

Draag jij ook je steentje bij?

Als het enigszins kan, kom dan te voet of met de fiets naar school. Dat maakt de omgeving van de schoolpoort veel veiliger. Stappen of trappen is bovendien goed voor je gezondheid én voor het milieu. Kom je met de fiets naar school, dan raden we je aan om een fietshelm te dragen. De helm kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van letsels. Als de helm correct gedragen wordt en aan de nodige kwaliteitsvereisten voldoet, zorgt die ervoor dat letsels bij een val geheel worden vermeden of beperkt tot het minimum. Op de website van DVV vonden we daarover een interessant artikel.

Kom je toch met de auto en heb je even tijd? Parkeer de auto dan wat verder weg van de school en kom dan te voet tot aan de school. Lukt dat niet, wees dan supervoorzichtig in de omgeving van de school. Parkeer je wagen correct in de parkeervakken. Begeleid jonge kinderen van bij het uitstappen tot aan de schoolpoort.

Vanaf 1 november tot en met 1 maart is een fluovestje voor de leerlingen van de lagere school verplicht, maar het is zeker een goede gewoonte om dat fluovestje altijd aan te trekken op straat.

Dank je wel om er samen met ons een veilige schoolomgeving van te maken!