This content has been archived. It may no longer be relevant

Beste ouders

De eerste schooldag zit erop. Veel blije gezichten bij vertrouwde en bij nieuwe kinderen, bij vertrouwde en bij nieuwe leerkrachten. Ook hier en daar wat zenuwen. En heel af en toe een traantje. Maar die waren eenmaal in de klas snel vergeten. In het fotoboek vind je al enkele foto’s van twee klassen,

De dag is omgevlogen en vlot verlopen. Af en toe was het nog een beetje zoeken. Deze middag bijvoorbeeld: wie blijft eten op school, wie gaat naar huis en wie gaat naar Holder de Bolder? Of vanavond: wie gaat langs welke poort naar huis? Maar wees niet ongerust: onze leerkrachten zorgen ervoor dat iedereen op de juiste plek terechtkomt. En na een paar dagen loopt alles op wieletjes.

Mag ik bij het begin van het schooljaar aandacht vragen voor de administratie?

  1. Van elk gezin hebben we een ingevuld formulier ‘akkoord schoolreglement‘ nodig. Je kind krijgt op 2 september zo’n formulier mee naar huis, maar je kan het ook zelf downloaden en invullen. Het schoolreglement zelf kan je hier nalezen. Je vindt er ook veel praktische informatie, de samenstelling van het schoolteam en de e-mailadressen van alle leerkrachten, het secretariaat en de directie.
  2. Als je (nieuwe) medische informatie over je kind aan de school wil doorgeven, kan je deze gezondheidsfiche downloaden en invullen. Medische informatie met de school delen is niet verplicht. Je kan zelf oordelen of de school op de hoogte moet zijn van bepaalde medische informatie over je kind of niet.
  3. Vul het formulier ‘Keuze middagtoezicht’ in en bestel eventueel een abonnement voor de middagpauze, een tienbeurtenkaart en/of drankjetons,
  4. Ben je ouder van een nieuwe leerling? Vul dan het formulier ‘Beeldmateriaal maken en publiceren’ in

Het zou fijn zijn, als jullie dit snel in orde kunnen brengen. Alvast bedankt!

En als je morgenvroeg naar school komt, kijk dan eens naar de poort aan de Schoolstraat. Daar zie je het resultaat van hoe vandaag in alle klassen rond het jaarthema ‘Verrassend vreugdevol’ gewerkt is. De parels in verschillende kleuren en vormen staan symbool voor het unieke van elk kind en elk teamlid van onze school. Met al die unieke jongens, meisjes, meesters en juffen maken we er samen een verrassend, vreugdevol schooljaar van. De kinderen maakten vandaag ook al kennis met een verhaal bij dat thema: het verhaal van de vrouw die haar drachme verloor, ondermeer met deze beelden.

Vrijdag gaan we met de kinderen van de lagere school voor een gebedsviering rond dit thema naar de kerk. Omwille van voorzorgsmaatregelen met het oog op COVID-19 mogen we jammer genoeg geen ouders of grootouders in de kerk toelaten om de viering mee te volgen. We zullen jullie met foto’s en een kort verslag achteraf wel laten ‘meekijken’!

Ik wens alle kinderen, leerkrachten, ouders, grootouders en iedereen die meewerkt in onze school een verrassend vreugdevol schooljaar!

Hartelijke groet

Jos Everts
directeur