Herinnering

We werken aan de vergroening van de speelplaats en willen ook de ouders daarbij betrekken.

  • Zou je deze vragenlijst daarom voor dinsdag 21 maart 2023 willen invullen als je dat nog niet gedaan hebt. Ook jouw mening telt.
  • Je bent ook welkom om te komen meedenken over die vergroening. We houden daarom een overlegavond op dinsdag 21 maart om 20 uur in de eetzaal van de school. Nog niet ingeschreven? Maak je het dan nu in orde?

Hieronder kan je alvast wat meer informatie vinden.

We startten een gesubsidieerd project om de speelplaats te vergroenen. Met de leesmarathon die nu loopt, verzamelen we centjes om ons eigen aandeel van de vergroening te betalen. Afhankelijk van wat we doen gaat het om minstens 1600 euro. De provincie legt daar 15.000 euro bij.

Met het team hebben we een korte visietekst uitgewerkt over de vergroening. Op dit ogenblik werken we ook aan een educatief plan. Daarin leggen we vast hoe we allerlei activiteiten gaan organiseren in de natuur op de groene speelplaats en over de natuur die daar te vinden is.

Met de leerlingen hebben we eerst via een verhaal of een filmpje het onderwerp biodiversiteit besproken. De leerlingen hebben een enquête ingevuld over wat ze nu al doen, wat ze willen doen en wat ze meer aan groen willen op de speelplaats. Bekijk hier de resultaten van die enquête. In de week van 14 tot 17 maart slaan we met de leerlingen zelf aan het ontwerpen.

Met onze visietekst, het educatiefplan en de resultaten van de inspraakrondes trekken we naar een ontwerper. We gaan je zeker op de hoogte houden van de verdere stappen. Tegen het einde van dit schooljaar moet het ontwerp en de subsidieaanvraag rond zijn. De uitvoering van het plan is voorzien voor volgend schooljaar.