Op vrijdag 24 maart verzamelden alle kinderen van de lagere school in de nieuwe sporthal voor de grote finale van onze wedstrijd: De gemaskerde lezer.

Om het boeken lezen te promoten kregen de leerlingen de afgelopen weken filmpjes voorgeschoteld van 8 gemaskerde lezers die elk uit hun favoriete boek voorlazen. Gisteren mochten alle leerlingen via een digitaal formulier aanduiden welke juffen en meesters achter de maskers schuilgingen. 

In de sporthal konden de leerlingen genieten van een heuse slotshow van deze spannende wedstrijd. Een voor een kwamen de gemaskerde lezers binnen. Onder begeleiding van een spannend muziekje, luid handgeklap en gejoel gingen de maskers een voor een af. Een welgemeend dank je wel aan alle gemaskerde lezers: juf Anneleen (koningin), juf Rina (motorrijder), juf Helene (bankrover), meester Sam (flamingo), Meester Kobe (prins), juf Irène (kip), juf Jade (oma) en juf Valerie (skiër).

Na de ontmaskering werd van elke klas bekendgemaakt welke leerling de meeste personages juist ontmaskerd had: Lize (L6), Mila (L5), Lieke (L4), Burak (L3), Anna (L2), Olivia (L1), Noah (K3) en Sem (K2) kregen elke een mooi boek.

Zo eindigde een spannende, maar heel leuke namiddag. En daarmee komt ook een eind aan de leeesmarathon die we op school organiseerden. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de vergroening van de speelplaats.

Bekijk de foto’s van deze leuke middag in het fotoboek.

Bekijk hier het leuke filmpje van de ontmaskering.