Bij het begin van de schooljaar vragen we jouw aandacht voor een veilig verkeer.

Als het enigszins kan, kom dan te voet of met de fiets naar school. Dat maakt de omgeving van de schoolpoort veel veiliger. Stappen of trappen is bovendien goed voor je gezondheid én voor het milieu. 

Kom je toch met de auto? Wees dan supervoorzichtig in de omgeving van de school. Parkeer je wagen correct in de parkeervakken. Begeleid jonge kinderen van bij het uitstappen tot aan de schoolpoort.

Vanaf 1 november tot en met 1 maart is een fluovestje voor de leerlingen van de lagere school verplicht, maar het is zeker een goede gewoonte om dat fluovestje altijd aan te trekken op straat.

Ook de provincie vraagt bij het begin van dit nieuwe schooljaar aandacht voor veilig verkeer met de flyer: Maak je kind wegwijs in veilig verkeer. Het goede voorbeeld geven in het verkeer is ontzettend belangrijk!

Week van de mobiliteit van 16 tot 22 september

In de week van de mobiliteit werken we in alle klassen rond verkeer. We vragen van iedereen nog een extra inspanning om te voet of met de fiets naar school te komen. Kom je toch met de auto en heb je even tijd? Parkeer de auto dan wat verder weg van de school en kom dan te voet tot aan de school.

Op 18 september is er in Bree net als in vele andere steden een autoloze zondag

Bovendien organiseert de stad Bree een leuke etalagezoektocht waarmee 2 kinderfietsen te winnen zijn. Download hier het wedstrijdformulier.